Wij zoeken collega's Vacatures (6)
X
 

Gijben Aannemers- & Verhuurbedrijf behoudt niet alleen het VCA* certificaat maar heeft direct de stap gezet naar VCA**.

Voor Gijben Aannemers- & Verhuurbedrijf stond afgelopen maand een herkeuring op de planning voor het VCA* certificaat. Door de gesprekken met onze adviseur op dat gebied kwamen we er al snel achter dat Gijben wellicht al klaar is voor de volgende stap.

Veilig, gezond en duurzaam werken.

Met ruim 1,5 miljoen gediplomeerde professionals en 15.000 gecertificeerde bedrijven is VCA al meer dan 25 jaar dé standaard in veilig, gezond en duurzaam werken. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Met een VCA certificaat leggen wij de basis om iedere dag weer veilig en gezond aan de slag te gaan.

Veiligheid blijft een verantwoordelijkheid van iedereen.

In 2006 ontving Gijben voor het eerst het VCA* certificaat voor de prestaties van de onderneming en dit hebben we altijd doorgezet. Totdat we in 2021 nog voor een stapje verder zijn gegaan en we direct bij de eerste poging ook VCA** bij onze ervaring mogen schrijven. Marco van Lith is als KVGM functionaris zeer nauw betrokken bij de veiligheid binnen de organisatie en bij de certificering van de VCA**: ‘Routine is werkelijk een sluipmoordenaar. Een ongeluk of misser zit meestal in een fractie van een seconde, maar de gevolgen zijn vaak niet te overzien voor het slachtoffer en de naasten thuis. Ik ben erg blij met de behaalde certificaten, maar het gaat natuurlijk om het verhaal erachter en de stappen die we op het gebied van veiligheid (en kwaliteit) nemen bij Gijben. Veiligheid blijft een verantwoordelijkheid van iedereen en daarom is ons motto: Veiligheid voorop, veilig weer thuis!’

Externe kennis is waardevol.

Veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid is een doorlopend topic binnen Gijben en dat sluit ook aan op de langdurige samenwerking met adviesbureau Nedcon. Sinds 2005 adviseren zij Gijben op het gebied van VCA certificering, CO2 foodprint en sinds kort ook de veiligheidsladder. NEDCON heeft als doel gesteld om ondernemers, bestuurders en managers te ondersteunen bij het realiseren van kansen, het beheersen van bedrijfsrisico’s en verbeteren van processen. Jan Gerrits (vaste Nedcon contactpersoon geeft aan: ‘Als consultant/veiligheidskundige van Nedcon heb ik een zeer prettige relatie opgebouwd met Gijben en heb het bedrijf zien groeien in volume maar ook zeker in de organisatie. Men heeft een enthousiast team van medewerkers wat erg prettig werkt om bepaalde doelstellingen te behalen. Het is erg mooi om hier onderdeel van te mogen zijn! Ik hoop dat we nog lange tijd samen kunnen werken en invulling kunnen geven aan de ambities en nieuwe uitdagingen van het bedrijf. Nogmaals gefeliciteerd met de behaalde certificaten’.

Kwalitatief en duurzaam ondernemen in de Infra.

Met kwalitatief en duurzaam ondernemen heeft Gijben direct de belangrijkste speerpunten geformuleerd voor de komende jaren. Het VCA** certificaat, het BRL certificaat, de VIA ladder, ISO en SROI zijn daar alleen maar voorbeelden van. Dit moet volgens de werknemers van Gijben voort gaan leven in het DNA van het bedrijf.